Tunnels

De eisen die worden gesteld aan technische installaties in tunnels zijn enorm. Dit komt natuurlijk de veiligheid van de gebruiker ten goede. Vialis kan door jarenlange ervaring én krachtenbundeling met andere onderdelen van VolkerWessels als één van de weinige bedrijven voldoen aan de allerhoogste standaarden.

Veilig werken in tunnel

Landelijke tunnelstandaard

Sinds eind 2012 geldt in Nederland een Landelijke Tunnelstandaard. Vialis levert als eerste marktpartij in 2014 twee tunnels op die volledig voldoen aan de hierin gestelde eisen.

Voor een gemiddelde tunnel gelden er zo'n 14 miljoen eisen en regels op het gebied van ICT. Ter vergelijking: voor de cockpit van de hightech-straaljager JSF zijn dat er 5 miljoen. Het aanleggen van installaties in een tunnel is dus bepaald geen standaard werk.

Tunnelveiligheidsinstallaties

Vialis levert alle denkbare (veiligheid)installaties die voor een tunnel nodig zijn. Denk aan systemen voor ventilatie, verlichting, brandmelding, GPS en blusinstallaties. Veel van de ongeveer vijftig verschillende veiligheidssystemen zijn erop gericht dat mensen snel en veilig een tunnel kunnen verlaten in het geval van een calamiteit.

Kracht van Vialis: jarenlange kennis er ervaring, samenwerking binnen VolkerWessels.

Meer weten?

Mail:
Herman Kraaij
Contact opnemen»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.