Participatie

Energiebesparing, samen zorgen voor minder CO2 uitstoot.

Samen zorgen voor minder CO2

Dit is het motto van SKAO. Vialis heeft zich aangesloten bij dit motto en zal zich vanaf heden inzetten om energiebewuster te gaan werken. We willen dit thema graag met partners in onze sector oppakken en volgen daarom de ontwikkelingen in onze sector actief. Ook staan we open voor initiatieven met andere partijen.

20% Brandstofbesparing met eCoMove

Energiebesparing is een van de thema's in het 7de EU kaderprogramma voor onderzoek en innovatie. In de transportsector speelt de automobielsector met het energielabel voor nieuwe auto's hierop in. Dit label bevat gegevens over het brandstofverbruik, de zuinigheidscategorie en de CO2-uitstoot. Echter, er kan meer brandstof bespaard worden. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van onnodig gereden kilometers door het optimaliseren van routes en aan efficiënter verkeersmanagement door het optimaliseren van netwerkmanagement om het brandstofverbruik te verminderen.

  

Dergelijke oplossingen worden onder de noemer "Cooperative Mobility Systems and Services for Energy Efficiency" door 33 partijen uit tien verschillende landen ontwikkeld in het Europese 7de kaderproject "eCoMove". Als doelstelling heeft eCoMove om 20% reductie van het brandstofgebruik te bereiken (en daarmee de CO2 uitstoot te verminderen).

  

Vialis is een van de deelnemers aan het subproject "eCoTraffic Management and Control". Hierin leidt Vialis het cluster "eCoMotorway Traffic Management". Een verkeersmaatregel als bijvoorbeeld "dynamische maximumsnelheid op de autosnelweg" zal in dit kader worden ontwikkeld en Toeritdosering zal worden geoptimaliseerd. Het project loopt tot 31 maart 2013.

Overige initiatieven

Voor overige initiatieven zie het Energie Management Programma 2014.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.