Minister Opstelten opent Truckparking Rotterdam

Minister Ivo Opstelten heeft officieel de Truckparking Rotterdam geopend. Dat gebeurde op Truckparking Waalhaven aan de Beatrix de Rijkstraat, goed voor 114 parkeerplaatsen. Truckparking Rotterdam, gebouwd en beheerd door VolkerWessels bedrijven Vialis, KWS Infra, Holland Systemen en PCH, bestaat verder nog uit twee bewaakte parkeerplaatsen in de Botlek - bij het distripark en bij Restaurant de Punt - van ieder 85 parkeerplaatsen.
Minister Opstelten opent Truckparking

Veilige haven

Diefstal van vrachtauto's en lading veroorzaakt in Nederland jaarlijks voor Euro 350 miljoen schade. Ook de Rotterdamse haven heeft hier mee te maken. Omdat de parkeervoorzieningen onbewaakt waren, kwam de veiligheid van chauffeurs en hun lading in het geding. Bovendien trok de concentratie van wachtende chauffeurs een zware wissel op bestaande -veelal openbare- ruimte en voorzieningen in de haven. Truckparking Rotterdam past in het streven van Havenbedrijf Rotterdam naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een comfortabele rustplek voor chauffeurs en lading met WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen.

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Succesvolle pilot: Truckparking Rotterdam

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.