Minister Schultz opent nieuwe snelweg A9 bij Badhoevedorp

 

Minder geluidsoverlast en een verbeterde luchtkwaliteit

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft de nieuw omgelegde A9 bij Badhoevedorp geopend, de weg is nu weer beschikbaar voor verkeer in beide richtingen. De A9 bij Badhoevedorp was tijdelijk afgesloten omdat de snelweg verbreed en verlegd werd, in de oude situatie reed men dwars door Badhoevedorp.

A9_badhoevedorp_opening_2

Doordat de snelweg nu niet meer door Badhoevedorp heen loopt, zal de luchtkwaliteit verbeteren en de geluidsoverlast voor omwonenden verminderen. De doorstroming naar onder andere Schiphol en Amsterdam wordt hierdoor ook verbeterd.

Sinds eind 2013 is er door combinatie BadhoeverBogen (bestaande uit VolkerWessels, Boskalis en Mourik Groot-Ammers) gewerkt aan de omlegging zodat de nieuwe snelweg goed aan sluit bij het bestaande wegennet. In totaal zijn er tien viaducten aangelegd en is de snelweg verbreed naar drie permanente rijstroken. VolkerWessels bedrijven KWS en Vialis hebben aan de nieuwe snelweg bij Badhoevedorp gewerkt.

Vialis is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de verkeerssignalering, de verkeersdragende constructies, bewegwijzering, openbare verlichting, camera’s en verkeersregel- en toeritdoseer- en afsluitinstallaties.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.