Unieke verkeerslichten voor fietsers in Breda

Daar waar de discussie rondom de voetbalwedstrijd ‘010' tegen ‘020' afgelopen week een vervolg kreeg, plaatste de gemeente Breda als eerste gemeente in Nederland haar eigen ‘076'-verkeerslicht op straat. Vialis levert deze zogenoemde ‘secundaire lantaarns' of ‘onderlichten' voor fietsers in Breda. 
Breda, onderlicht, Vialis, contour
Het uniek logo dat als fietssymbool in het verkeerslicht is gebruikt, is onderdeel van de campagne ‘Breda trapt door'. Een campagne van de gemeente Breda en diverse (fiets)organisaties bedoeld om het fietsgebruik in de stad te stimuleren. Wie goed kijkt ontdekt in het logo niet alleen de contouren van een fietser, maar tevens het kengetal van de gemeente Breda (076).
Een ander bijzonder aspect aan deze verkeerslichten is dat het ‘gezien'-signaal, dat de fietser krijgt als hij of zij op de drukknop heeft gedrukt, in het verkeerslicht is geïntegreerd. Hierdoor zijn de producten bestand tegen vandalisme: het ‘oude' ‘gezien'-signaal was namelijk los aan de mast bevestigd. De lampen worden met duurzame led-verlichting uitgerust
Breda, onderlicht 076
De opdracht van de gemeente Breda voor Vialis bestond uit het (elektro)technisch ontwerp en het integreren van het door Breda ontworpen logo in het verkeerslicht. Inmiddels hebben ook andere gemeenten interesse getoond voor deze unieke lantaarn. Gemeenten kunnen hun eigen (fiets)logo aandragen en in de verkeerslichten van Vialis laten inbouwen. De gemeente Breda laat weten dat zij bij vervanging van verkeerslichten ook de oude fietsdetectielichten zal vervangen door dit vandaalbestendigere exemplaar

Gerelateerde items:

Nieuws

   Meer nieuws»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.