Slim weggebruik: SAAone

Zeker dertig jaar zal SAAone op het programma van Vialis staan. De overbelaste snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) worden verbreed om ervoor te zorgen dat die regio goed bereikbaar blijft.

Kracht van Vialis

Waarom Vialis?
Meest optimale doorstroming in eindsituatie, maar ook tijdens de realisatie, optimale integratie van alle technische installaties, optimale balans tussen een technische oplossing of proces met b.v. een handmatige handeling van een operator.
Contact
Projectcategorieën
Weg
Vialis werkt aan het traject A1-A6. We doen dat onder meer door bestaande infrastructuur duurzaam te benutten. Op een deel van dat traject is in de middenberm een succesvol voorbeeld te vinden: die wordt gebruikt als wisselbaan. De wisselbaan biedt twee extra rijstroken die naar behoefte ingezet kunnen worden voor de richting Amsterdam of Almere. Te vergelijken met de vluchtstroken die ingezet worden als spitsstroken. De verkeerscentrale kent de wisselbaan toe aan één richting. En doet dat met hulp van software, detectielussen en zeventig camera's langs de weg. Slagbomen en DRIP's langs de weg leiden weggebruikers in de juiste richting.

Vanwege het succes wordt de wisselbaan op de A1 aangepast. Zo wordt de A6 - in beide richtingen - verlengd tot halverwege Almere. Wanneer de verbreding en verlenging afgerond is, zal Vialis nog vijfentwintig jaar zorg dragen voor het onderhoud van dit traject.

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.