icon-arrow-right
HomeOplossingenRealisatie

Realisatie

Meer dan in het verleden beoordelen onze opdrachtgevers het resultaat van hun infrastructurele project op de prestaties die het nieuwe wegsysteem levert. Niet ‘wat er ligt’ is van belang, maar ‘hoe het functioneert’.

Vandaar ook dat Vialis – als ketenoverstijgende serviceprovider – graag met opdrachtgevers in gesprek gaat over prestatiecontracten. Deze benadering vraagt nóg meer aandacht voor integraliteit: betrokkenheid van advies en ontwerp tot realisatie, beheer en onderhoud. Vandaar ook dat de discipline Realisatie van Vialis – verantwoordelijk voor werkvoorbereiding en uitvoering – in een zo vroeg mogelijk stadium van een project aansluit. Het is naar onze mening de enige manier om complexe systemen tijdig, veilig en met zo min mogelijk verstoringen te realiseren, volgens de overeengekomen prestatienormen.

 

Realisatie en Vialis

  • Ge├»ntegreerde benadering van advies, ontwerp, realisatie en levering, beheer en onderhoud
  • Ingericht op samenwerking
  • Oplossingsgericht en flexibel
  • Digitale verslaglegging
  • Nauwe relatie met partners in infrabouwbedrijf VolkerWessels voor een soepele overdracht

Verbindende kracht

Om onze doelen én die van onze opdrachtgevers te behalen, werken we nauw samen. In de eerste plaats met die opdrachtgevers, maar ook met alle andere partners die bij infrastructuur- en mobiliteitsprojecten betrokken zijn. We zien het als onze verantwoordelijkheid al deze partijen, hun oplossingen én onze oplossingen tot een krachtig geheel te smeden.

 

We zijn bij Vialis dan ook trots op onze ‘verbindende kracht’. Deze kwaliteit is zeker terug te vinden bij onze projectleiders, werkvoorbereiders en uitvoerders. Een voor een hebben zij een sterke focus op samenwerking – intern, maar ook met andere ketenpartners. Empathie koppelen zij aan assertiviteit en openheid in hun communicatie. Zij worden speciaal geselecteerd op hun proactiviteit en hun vermogen vooruit te denken, en onderscheiden zich door hun oplossingsgerichtheid en flexibiliteit: de ‘drive’ dingen voor elkaar te krijgen. Binnen Vialis wordt de samenwerking verder gestimuleerd door de uitwisseling van kennis over nieuwe technologieën en projecten, zodat collega’s probleemloos meekunnen in de transformatie naar een digitale toekomst.

Digitale verslaglegging

Ons doel is ‘werkende systemen’ te realiseren. Aantoonbaarheid is daarbij van cruciaal belang. Daarom investeren we ook in het realisatieproces in een methodiek van digitale verslaglegging voor verificatie en validatie. Op die manier laten we onze opdrachtgevers niet alleen zien dat we waarmaken wat we toezeggen, en bewijzen we dat de overheidsgelden waarmee onze projecten in het algemeen gefinancierd worden, goed besteed zijn.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over realisatie

Uitbreiding Vialis ISO 55001 Assetmanagement certificering

Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis heeft als één van de eerste partijen in Infra Nederland, in de rol...

Aanleg Haagse Rotterdamsebaan gaat laatste fase in

De Haagse Rotterdamsebaan, waarvan de Victorie Boogie Woogietunnel een groot deel uitmaakt, nadert zijn voltooiing. De...

Vialis ontvangt definitieve gunning landelijke raamovereenkomst iDiensten

Vialis, een koninklijke VolkerWessels onderneming, heeft de gunning voor landelijke iDiensten ontvangen. De Raamovereenkomst...

+