icon-arrow-right

e-Driver

Vialis is in juni 2016 samen met de Verkeersveiligheid Groep Nederland¹ aan een ambitieus programma op het gebied van een beter weggedrag en de duurzamere inzet van wagenparken begonnen. De aanleiding was de wens om alle werknemers zo veilig mogelijk te laten deelnemen aan het verkeer. Omdat Vialis ook uitgebreide MVO-programma’s heeft, sloot deze doelstelling goed aan bij het streven naar het verkleinen van de CO2-footprint. Gekozen werd voor e-Driver waarvoor 536 collega’s met bedrijfswagens, lease-auto’s en eigen vervoer werden uitgenodigd om mee te doen.

Het e-Driver platform is een initiatief in samenwerking met de Verkeersveiligheid Groep Nederland¹ met als doel: bewuster rijgedrag en daarmee minder ongelukken, minder brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Gevaarherkenning, verkeersinzicht, de nieuwste verkeersregels en duurzame verkeersdeelname zijn de onderwerpen op het platform.

 

Uit onderzoek blijkt dat met e-Driver meer dan 9.200 ongevallen zijn voorkomen, het aantal incidenten met 44% verminderde en brandstofverbruik en CO2-uitstoot daalden tot wel 15%. Dit wordt nog verder bevestigd door onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, waaruit blijkt dat e-Driver het meest effectieve online trainingsprogramma van Nederland is.

e-driver_logo2

Vialis behaalt niveau 2 MVO-keurmerk ‘Veilig en duurzaam op weg’

Het MVO-keurmerk ‘Veilig en duurzaam op weg’ kent een aantal parameters waaraan een bedrijf moet voldoen om in aanmerking te komen voor certificering. Nadat eind vorig jaar niveau één gehaald was, stoomden de deelnemende werknemers op volle kracht door naar het zwaardere niveau twee. Dat bestaat net als deel één voornamelijk uit een gedegen e-learning programma met een goede terugkoppeling op de individuele resultaten. Opvallend is, dat het verloop onder de deelnemers nagenoeg nul is. Sterker, bij de groep deelnemende bedrijfswagenrijders steeg het aantal deelnemers van 63 naar 67 procent.

 

¹Verkeersveiligheid Groep Nederland
Het e-Driver platform met de Challenge en de Garage zijn tools van de Verkeersveiligheid Groep Nederland. De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingsinstituut dat met behulp van training, consultancy en online trainingsapplicaties een bijdrage levert aan een verhoging van de verkeersveiligheid. De Verkeersveiligheid Groep Nederland is met 85.000 cursisten per jaar marktleider op het gebied van verkeersveiligheid trainingen voor personenvoertuigen en trainingen voor bedrijfsvoertuigen en het goederen- en personenvervoer (Code 95).

+