icon-arrow-right
HomeReferenties Kees van der Neut - Verkeerskundige Gemeente Enschede

Kees van der Neut - Verkeerskundige Gemeente Enschede

Onze relatie gaat terug tot 2008, toen Vialis hielp met het parkeerverwijssysteem en het project Rit-Mobiel voor Enschede en de gemeentes Almelo en Hengelo, waarmee we nauw samenwerken.

Inmiddels hebben we ook een gezamenlijke verkeerscentrale waarin VRI’s uit deze gemeentes gekoppeld zijn. Het meest recente project waar we nogal veel aandacht mee hebben gekregen, is het project Doorstroming Enchede West dat we op een nieuwe manier hebben aanbesteed. De Westerval is de toegangsweg vanaf de A35 aan de westkant van de stad. Die is veel drukker geworden door de aansluiting van de nieuwe N18. We hebben hiervoor aan de markt een totaaloplossing gevraagd en die is geleverd door Vialis. Er staan nu acht VRI’s en het succes daarvan meten we af aan KPI’s. Het is een eerste stap richting ‘Doorstroming as a Service’, en daar denkt Vialis graag over mee.

Het is prettig samenwerken met Vialis. Ze zijn echt bezig met die omschakeling van productleverancier naar dienstverlener. Hun kracht zit hem vooral in hun verkeerskundige kennis. Natuurlijk werken we niet alleen met Vialis. Door de samenwerking ontstaat er een soort vertrouwensband. Als er problemen zijn, dan valt daar over te praten en vinden we een oplossing in redelijkheid en billijkheid, zoals dat zo mooi genoemd wordt. Je kunt meer vragen, ze begrijpen je, zien zelf wat er fout gaat. Ook het management is aanspreekbaar en schakelt snel als dat nodig is. Dat geeft vertrouwen, waardoor je makkelijker dingen los kunt laten. En dat geeft me weer tijd voor andere zaken.

+