icon-arrow-right
HomeReferenties Sjaak Roosenboom - Technisch Beheeradviseur Gemeente Almere

Sjaak Roosenboom - Technisch Beheeradviseur Gemeente Almere

Almere en Vialis hebben een lange geschiedenis samen. De eerste contracten komen uit 1979, toen Vialis nog Nederland Haarlem was en ik bij de Rijksdienst IJsselmeerpolders zat.

Sindsdien zijn ze altijd voor ons blijven werken, met een korte onderbreking in ’84. Netjes via aanbestedingen, maar die winnen ze wel. Zonder dat ik me zelf bemoei met de beoordeling. Hun ervaring met Almere is ook zo groot, dat geeft ze natuurlijk toch een kennisvoorsprong.

Sjaak Roosenboom | Technisch Beheeradviseur

Ooit was Vialis een hele goede productleverancier. Eigenlijk waren hun spullen té goed; over gedimensioneerd voor de norm. De afgelopen jaren hebben ze zich in de relatie met ons ontwikkeld tot leverancier van een totaalpakket aan verkeersregelinstallaties en alles wat daar bovenop zit. En ze hebben volgens mij alles in huis om de omslag nog verder te maken naar een echte dienstverlener. Ze hebben de visie, de kennis, de software, de manier van denken, de dienstverlening waarmee ze je kunnen ontzorgen. Als enige hebben ze het hele pakket. Dat is precies wat we als gemeente nodig hebben. Onze ‘droom’ is pure diensten in te gaan kopen. Dat is voor een gemeente nog een hele omschakeling, en voor de markt ook. Maar in Vialis zie ik wel de partner die daarin meegaat.

Van zo’n partner mag je verwachten dat hij zich anders opstelt dan in een opdrachtgevers-opdrachtnemersrelatie. Het onderlinge vertrouwen is er in ieder geval. Je moet er samen goed uitkomen, geven en nemen, binnen de kaders van het contract. Zo ken ik ze ook. Ze komen hun afspraken na, zijn eerlijk en integer, weten hoe ze met ons om moeten gaan – en wij met hen. Dat heeft trouwens alles te maken met de mensen. En dat moet ik ze nageven: ze hebben gouden mensen op de vloer. Hun mensen, dat is het goud van het bedrijf.

+