icon-arrow-right

VVN - informatie voor scholen

Vialis hecht grote waarde aan het behoud van een leefbare wereld, ook voor toekomstige generaties. Milieu en Veiligheid: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker voor ons allemaal.

VVN_Vialis_A5_V3.jpg

Een veilige verkeerssituatie maak je samen

Vialis ondersteunt al enige jaren Veilig Verkeer Nederland. In 2011 hebben we samen een programma voorbereid waarmee Vialis ‘on tour' een lesmodule aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland aanbiedt.

 

Een interactief programma met een uitleg, een spel buiten - of in geval van slecht weer een binnenruimte (bijvoorbeeld gymzaal) van circa 10 x 20 m2 - werken in verschillende groepjes (die eigen aandachtspunten hebben), een debat en tenslotte een plenaire sessie waarbij de naar voren gebrachte oplossingen uiteindelijk moeten leiden tot een overall-oplossing, die dan in een simulatieomgeving wordt getest. de groepsgrootte is maximaal 34 leerlingen.

Heeft uw school belangstelling voor deze twee à tweeënhalf uur durende sessie, kijk dan naar de mogelijkheden en meldt u aan. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met in het onderwerp: 'Aanmelding Vialis on Tour' naar vvn@vialis.nl  Let op: maximaal 34 leerlingen, alleen uit groep 7 en/of 8. Wij streven ernaar zoveel mogelijk bezoeken over Nederland te spreiden. Uw aanmelding is dus niet gegarandeerd een bevestiging.

 

Wegens COVID-19 worden er momenteel geen lessen op basisscholen georganiseerd. U kunt uw basisschool aanmelden door een e-mail te sturen naar vvn@vialis.nl. Zodra de maatregelen het weer toestaan zullen we contact met u opnemen.

+