Zoeken
Verkeerskundige op straat.png

Structureel betere verkeersafwikkeling en minder onderhoud!

De Flex verkeersregelapplicatie van Vialis benut alle mogelijkheden van de Intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI) en is de oplossing voor het onderhoudsvrij regelen van verkeer op een lokaal kruispunt. Het unieke van Flex is dat datastromen vanuit de lusdetectie en vanuit de cloud worden samengevoegd in één verkeersmodel.

Waar voorheen werd gewerkt met vaste volgorden van richtingen kan Flex het verkeersaanbod regelen op basis van actuele informatie. Deze aanpak zorgt voor een flinke verbetering van de doorstroming. De reductie van voertuigverliesuren bedraagt 10% tot 15% ten opzichte van een klassieke verkeersregeling. En omdat het optimalisatieproces continu plaatsvindt wordt het verkeerskundig onderhoud tot een minimum beperkt, niet alleen in de beheerfase, maar ook tijdens de ontwerpfase.

Optimale ondersteuning

Omdat de FlexApp compleet opnieuw is ontwikkeld biedt het veel meer dan de standaard CCOL oplossing. Dit komt doordat Flex over een intern voertuigmodel beschikt waarin informatie uit detectielussen en uit diverse Talking-Traffic-apps real-time binnenkomt. Op basis van dit voertuigmodel voorspelt Flex wanneer een voertuig bij de wachtrij zal aansluiten en evalueert op basis hiervan tientallen verschillende varianten voor welke richting het eerst groen krijgt.

 

De FlexApp is continu in ontwikkeling. Eén van de laatste ontwikkelingen is het doorvoeren van het SRM 0 bericht. Hierbij kan het voertuig aangeven welke kant hij opgaat: linksaf – rechtdoor of rechtsaf. En dat is allemaal extra informatie die Flex weer in staat stelt om nog betere prestaties neer te zetten.