Zoeken

Tweede fasering A2 HoMa (Holendrecht – Maarssen) een feit

In het weekend van 13 en 14 december 2008 is het verkeer op de A2 rijdende van Utrecht naar Amsterdam tussen de afritten Breukelen en Vinkeveen van de oude weg 'overgezet' naar de nieuw aangelegde weg. Nadat sinds eind september 2008 het verkeer richting Utrecht reeds gebruik maakte van het nieuwe asfalt, rijdt nu al het verkeer op het traject Breukelen - Vinkeveen, in beide richtingen, over de toekomstige westbaan van de A2.

websiteA2a.jpg
websiteA2a.jpg

De komende maanden is de "oude weg" vrij om gerenoveerd te worden. Hiervoor zullen eerst de oude asfaltlagen verwijderd worden en vinden de nodige civiele werkzaamheden plaats. Vialis zal de oude signalerings- en verlichtingsapparatuur, inclusief grondbekabeling verwijderen.

 

Op het zojuist opengestelde gedeelte wordt momenteel ten behoeve van de openbare verlichting gebruik gemaakt van zogenoemde tijdelijke verlichting. De door Vialis verzorgde signalering op het traject wordt verzorgd door 2x6 ViKing platforms (wegkantsystemen), waarop 36 LED-signaalgevers en radardetectoren zijn aangesloten.

 

Nu de tweede fase van het project een feit is, vindt op het traject Vinkeveen - Abcoude de opbouw van de nieuwe oostbaan plaats. Daarnaast zijn er continu werkzaamheden op het onderliggende wegennet bij de op- en afritten Breukelen, Vinkeveen en Abcoude. Hierbij worden met name de openbare verlichting en verkeersregel- en toeritdosseerinstallaties door Vialis aangepast aan de nieuwe situatie.

 

De volgende fasering zal rond april/mei 2009 plaatsvinden en omvat het 'omzetten' van het verkeer tussen Vinkeveen - Abcoude.