Zoeken
Drone Wagen Asset Insight

De markt vraagt om het beter benutten van bestaande infrastructuur. In de wereld waarin we leven stellen we steeds hogere eisen aan onze infrastructuur. Om beschikbaarheid en betrouwbaarheid te garanderen is inzicht in de kwaliteit van de assets nodig. Asset Insight is dé leverancier van data-en monitoringsdiensten in infrastructuur. Wij bieden oplossingen voor klanten die inzicht willen hebben in het functioneren, de technische staat en het gebruik van hun assets. Wij leveren inspecties (bijvoorbeeld NEN 3410 of NEN2767), sensoring- en monitoringsdiensten, (big) data analyses en adviezen. Allemaal met als doel het volledig en adequaat inzichtelijk krijgen van de huidige en toekomstige technische staat van assets en het functioneren van de infrastructuur en openbare ruimte. Dit doen wij met eigen mensen en middelen. Zo halen onze klanten het maximale uit hun assets.

 

Meer aandacht voor veilige infrastructuur
Door de digitalisering van kritische infrastructuur en toenemende dreiging van cyberaanvallen is cybersecurity een steeds belangrijker thema geworden voor o.a. Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, ProRail en Schiphol. Een belangrijke uitdaging in de markt is het veilig ontsluiten van data uit kritische assets en objecten. Door de samenwerking met Compumatica, fabrikant van hard- en software op het gebied van data security, biedt Asset Insight een unieke oplossing om data veilig over te brengen naar de cloud van de klant of de PrivatCloud van Vialis. Dit flexibele opensource platform is een volledig afgeschermde omgeving die door Vialis zelfstandig wordt beheerd en in Nederland gehost

Langdurig onderhoud en geavanceerde monitoring
Op Schiphol heeft Vialis de tunnels langdurig in onderhoud. Onlangs heeft Schiphol het ontsluiten van alle tunnel data en inrichting van monitoring in opdracht gegeven aan Vialis en Asset Insight. Daarmee is dit het eerste contract waar de Vialis Datadiode wordt toegepast. De datadiode helpt ons, met strikte cybersecurity vereisten, bij het realtime ontsluiten van data. Zo kunnen we de tunnel realtime monitoren. Het doel is om storingen te voorkomen en het tunnelbeheer te optimaliseren.

Lees meer over Asset Insight

Contact

Martijn van Beek

Martijn van Beek

Directeur Asset Insight

Gerelateerde projecten