Zoeken
KnipselA9.PNG

Omleiding A9 Badhoevedorp

Dagelijkse files op de A9 zijn in 2018 verleden tijd door de omlegging van de Rijksweg bij Badhoevedorp. En minstens zo belangrijk: de luchtkwaliteit en kwaliteit van de ruimte in het Noord-Hollandse dorp verbeteren enorm. In 2013 ging de schop in de grond om de weg die nu dwars door Badhoevedorp loopt om te leggen naar de zuidkant van het dorp. Bovendien wordt de weg breder: van 2x2 rijstroken nu, naar 2x3 in 2018.

De werkzaamheden worden door de Combinatie BadhoeverBogen uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze combinatie bestaat uit KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort, Mourik Groot Ammers, Boskalis en Vialis. Vialis is verantwoordelijk voor het realiseren van de DVM en verlichting op en rond het nieuwe tracé. Van matrixborden, camerasystemen, VRI’s, bewegwijzeringsystemen tot voedingkasten en lichtmasten.

Grote uitdaging daarbij vormt de nabijheid van Schiphol en de Schipholtunnel in het werkgebied. Bij Badhoevedorp is daardoor een knooppunt van vluchtroutes, veiligheidssystemen en communicatienetwerken ontstaan. Het werk aan de omlegging moet daarom beheerst en met extra veel aandacht worden uitgevoerd. Storingen aan bijvoorbeeld het communicatienetwerk zijn uit den boze.