Zoeken
Nelson Mandelabrug Digital Twin

Digital Twin

Innovatie en digitalisatie

Bij Vialis streven we voortdurend naar innovatie, een van onze infrastructuurontwikkeling is de integratie van Digital Twin-technologie. Een Digital Twin is een digitale kopie van een brug, tunnel, sluis of kering op een laptop. Het is een virtuele 3D-omgeving die nauwkeurig is gekoppeld aan echte besturingssoftware van het infrastructuurobject

Digital Twin - Draaibrug Montfoort

Voorspelbaarheid en veilig

Met een Digital Twin kunnen we infrastructuurprojecten al testen voordat ze worden gebouwd of gerenoveerd. Dit stelt ons in staat om potentiële bugs vroegtijdig te ontdekken en op te lossen, nog voordat de fysieke constructie plaatsvindt. Door 'noodscenario's' te oefenen, zoals storingen tijdens het sluiten van een sluisdeur of het optreden van een noodsituatie in een tunnel, kunnen bedienaars van het infraobject voorbereid worden op verschillende situaties, wat de veiligheid en efficiëntie van de infrastructuurbediening ten goede komt.

Digital Twin Kooybrug

Maatwerk en efficiënt te werk

Hoewel veel aspecten van infrastructuurbediening vergelijkbaar zijn, is een belangrijk voordeel van Digital Twin dat we ons kunnen richten op de project specifieke details, ongeacht of het om een brug, tunnel, sluis of kering gaat. Dit minimaliseert discussies en onvoorziene problemen, wat leidt tot een efficiënter ontwerpproces en een beter begrip van de functionaliteit van de infrastructuur, zowel voor ons als voor onze klanten.

Nelson Mandelabrug Digital Twin

Digital Twin - Nelson Mandelabrug in Utrecht

Vooruitstrevende infrastructuur

Onze projecten Nelson Mandelabrug, Draaibrug Montfoort en Tunnelveiligheid Schiphol met Digital Twin hebben bewezen succesvol te zijn, of het nu gaat om bruggen, tunnels, sluizen, keringen of andere toepassingen in de infrastructuur. Door continu te investeren in innovatieve technologieën zoals Digital Twin, blijven we vooroplopen in de ontwikkeling van veilige, efficiënte en duurzame infrastructuur.

Meer informatie? 
Neem contact met ons op!