Zoeken

200 nieuwe dynamische reisinformatie-panelen in provincie Noord-Brabant

Nog 5 minuten, nog 4, 3, 2, 1 en daar is de bus! Verschillende overheden en marktpartijen zijn bezig met projecten om reizigers actuele vertrek- en aankomsttijden te geven van bussen en treinen. Ook de provincie Noord-Brabant wil haar openbaarvervoer-reizigers graag actueel informeren. Op veel gebruikte bushaltes in Brabant kan de reiziger straks precies zien hoeveel minuten hij nog moet wachten. Maar ook via internet kan de reiziger straks in Noord Brabant "werkelijke rijtijden" opvragen.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Begin dit jaar heeft Vialis de aanbesteding DRIS Noord-Brabant gewonnen. Eerder leverde Vialis al soortgelijke systemen in Alkmaar en Amstelveen.


DRIS staat voor Dynamisch Reizigers Informatie Systeem en bestaat naast het verzamelen en verwerken van OV-reisinformatie ook uit het presenteren van deze informatie op LED-displays bij openbaar vervoer haltes.

 

Het aan Vialis gegunde project is opgedeeld in drie clusters, 11 displays op het centraal station in Den Bosch, ruim 100 displays verspreid over OV-knooppunten in de provincie en nog eens 100 displays op losse haltes. 

 

Begin maart hebben de  provincie Noord-Brabant en Vialis de overeenkomst getekend voor de levering, het onderhoud en het beheer gedurende een periode van 10 jaar van het DRIS. De provincie zal het grootste gedeelte van de investeringskosten dragen, maar ook de gemeenten dragen bij aan de kosten en betalen de stroomrekening van de panelen.

 

In de toekomst valt te verwachten dat de provincie de reiziger via de mobiele telefoon informeert over vertrektijden en dat in openbare gebouwen "vertrekdisplays" komen te hangen.