Zoeken

A2 rondweg Den Bosch: hoofd- en parallelrijbaan in gebruik genomen

Sinds 10 december 2009 moeten weggebruikers op de A2 rondweg Den Bosch kiezen tussen twee wegen. Het doorgaande verkeer rijdt op de A2 bij Den Bosch over twee centrale hoofdrijbanen en het regionale verkeer over twee parallelbanen. Ook zijn de vernieuwde knooppunten Empel en Hintham volledig in gebruik. Hiermee is de rondweg gebruiksklaar in de lijn zoals altijd voorzien is geweest. In juni 2010 worden de laatste werkzaamheden voltooid. In het voorjaar wordt namelijk nog in circa zes weekenden Dubbellaags Zeer Open Asfalt Beton (DZOAB) aangebracht tussen knooppunt Hintham en knooppunt Vught.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Bouwcombinatie InfrA2

Bouwcombinatie InfrA2 ontwerpt en bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat Noord-Brabant de A2 Rondweg Den Bosch. De bouwcombinatie InfrA2 bestaat uit vier bedrijven, te weten: Koninklijke Wegenbouw Stevin bv, Van Hattum en Blankevoort bv, Mourik Groot-Ammers bv en Vialis bv.

De combinatie heeft na een openbare aanbestedingsprocedure in september 2005 een overeenkomst gesloten met Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant voor de ombouw van de A2 Rondweg Den Bosch.

Activiteiten Vialis

Vialis is binnen de combinatie InfrA2 verantwoordelijk voor de DVM (Dynamisch Verkeers Management)-systemen, waaronder verkeerssignalering, monitoring, TDI (Toerit Doseer Installaties) , VRI (Verkeers Regel Installaties), Gladheidmeldsysteem, verkeersinformatie, (dynamische) openbare verlichting en pompinstallaties.