Zoeken

A2HoMa fasering Holendrecht - Abcoude

Sinds het weekend van 1 augustus 2009 rijdt het autoverkeer van Amsterdam naar Utrecht over de nieuwe westelijke rijbaan van de A2. Vanaf knooppunt Holendrecht tot afslag Abcoude is fase-5 van het A2HoMa project in gebruik genomen. Tijdens een korte wegafsluiting van 15 minuten, waarbij de politie het verkeer volledig stilzet, is het verkeer omgezet.

BNWEEK32B.jpg
BNWEEK32B.jpg

n de weken hieraan voorafgaand, is een geheel nieuwe verbindingsboog van de A9 naar de A2 aangelegd, inclusief openbare verlichting en signalering. Ten zuiden van het centrale kunstwerk Holendrecht, de Hogendijk, is de lijnverlichting uit de middenberm verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe rijbanen.

 

In de nacht van 7 op 8 augustus wordt het verkeer richting Amsterdam na één politiestop over de andere helft van de nieuwe westelijke rijbaan geleid. Hiermee zijn de huidige rijbanen van de A2 vrij van verkeer, zodat deze kunnen worden gereconstrueerd. Naast het vernieuwen van de DVM systemen, worden nieuwe viaducten en een nieuw geluidsscherm gerealiseerd.

 

De provincie Utrecht gebruikt deze vakantieperiode om groot onderhoud aan de N201 uit te voeren. Tot 17 augustus is het gedeelte tussen de kruising met de N212 (ir. Enschedeweg) Vinkeveen en de aansluiting met de A2 voor alle verkeer afgesloten. Het A2HoMa project gebruikt deze periode om het oude A2 kunstwerk over de N201/Geuzensloot te slopen. Ter plaatse van de gewijzigde op- en afrit N201 met de A2 wordt het kruisende verkeer afgehandeld door een tijdelijke VRI. Voordat de N201 weer wordt opengesteld voor het verkeer is de openbare verlichting, bewegwijzering en VRI aan de nieuwe situatie aangepast.

 

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de volgende fasering op de A2HoMa onverminderd door. Het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september 2009 staan in het teken van de verkeerswissel tussen Breukelen en Maarssen. Nadat deze succesvol is uitgevoerd, rijdt het verkeer over de volledige 17 kilometer van het A2HoMa project over nieuw asfalt. Medio juni 2010 zullen er 2 x 5 rijstroken in beide richtingen beschikbaar zijn.