Zoeken

Acceptatie reiziger noodzaak voor succes in-car systemen

Mobile devices zijn niet meer weg te denken en spelen een steeds grotere rol in de mobiliteit. Reizigers hebben tegenwoordig, terwijl ze zich verplaatsen, altijd de meest actuele informatie bij de hand en komen zo tot hun persoonlijk reisadvies. Betekent dit dat vertrouwde systemen langs de weg hun langste tijd gehad hebben en dat door het gebruik van individuele systemen de verkeersproblemen worden opgelost? In een interessante discussie gaven deskundigen hun visie.

Visual5.IT13.jpeg

Acceptatie vs technisch kunnen

Tijdens de rondetafelbijeenkomst waren de meningen verdeeld. Taken en wetten zorgen ervoor dat er voorlopig nog wegkantsystemen zullen zijn, maar in de toekomst zullen er toch echt autonoom rijdende auto’s op de weg verschijnen. In de nabije toekomst echter zullen in-car oplossingen al helpen het verkeer te verdelen, waardoor er een beter en efficiënter gebruik van het beschikbare netwerk ontstaat. Acceptatie en gebruik van en door de weggebruiker vormt hierbij wel een belangrijk punt. Bestuurders zullen immers de adviezen wel moeten gaan opvolgen. Wat de techniek te bieden heeft, daar moet de reiziger mee om kunnen en willen gaan. Geïnteresseerd?

Filosofie van Vialis

De filosofie van Vialis is dat het altijd een combinatie blijft van in-car systemen met wegkantsystemen. Wegkantsystemen in het kader van veiligheid, verantwoordelijkheid en vanwege de beperkingen die in-car voorlopig nog zal hebben. Vialis pakt graag de uitdaging aan om door de koppeling van beide systemen tot eenduidige en betrouwbare informatie te komen