Zoeken

Beveiliging essentieel voor Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering is een vitaal onderdeel van het waterbeheer en draagt bij aan de leefbaarheid van Nederland. Deze kering voorkomt dat het achterland overstroomt. Een belangrijke functie die te alle tijden actief en werkend moet zijn. Veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van systemen is cruciaal voor moderne infrastructuur. Vialis heeft opdracht gekregen voor grootschalige aanpassingen van de beveiliging van de Oosterscheldekering. Het houdt niet op bij het beveiligen van een enkel onderdeel, de hele Oosterscheldekering moet goed beveiligd zijn.

shutterstock_359565500_small.jpg
Oosterscheldekering_luchtfoto.png

Beveiliging in de breedste zin van het woord

In de afgelopen jaren zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd, maar een grondige herziening is nodig om de Oosterscheldekering te laten voldoen aan de laatste eisen op het vlak van integrale beveiliging. Vialis, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, verricht de komende 2 jaar verschillende werkzaamheden om de beveiliging van de Oosterscheldekering te moderniseren, gevolgd door 10 jaar onderhoud.

Waterbeheer noodzakelijk voor leefbaarheid

De Oosterscheldekering is gebouwd naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953 en houdt bij westerstorm en springtij het water van zee tegen. De kering bestaat uit 62 ‘schuiven’ verdeeld over een 3-tal sluitgaten (Hammen, Schaar en Roompot) en wordt bediend vanuit de bedienlocatie het ir. J.W. Tops-huis op het werkeiland Neeltje Jans.

shutterstock_720575944_small.jpg

 

Het project omvat de systemen en ook de civiele- en bouwkundige scope van dit object.

Vialis is trots om als toonaangevend onderdeel van VolkerWessels Infrastructuur Nederland dit project vorm te mogen geven.