Zoeken

Camera vervangt detectielus

De GridSmart-camera vormt bij tijdelijke situaties zoals wegwerkzaamheden een flexibel en goedkoop alternatief voor detectielussen in de weg. Vialis doet deze zomer een proef met deze camera en bijbehorende software voor verkeerswaarneming.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Nauwkeurige verkeersgegevens zijn onmisbaar voor een optimale benutting. Detectielussen in de weg verzamelen deze gegevens. In bepaalde situaties zijn detectielussen echter moeilijk aan te brengen. Denk aan wegen die als gevolg van werkzaamheden regelmatig verlegd of opengebroken moeten worden. Ook bij beweegbare bruggen is detectie via een lus in de weg lastiger. In dit soort gevallen biedt de GridSmart-camera van Aldis uitkomst.

Snel en eenvoudig

De GridSmart-camera kan een heel kruispunt over 360 graden in 3D overzien. Speciale software bewerkt de beelden, zodat de ingewonnen data net als die uit de detectielussen gebruikt kan worden voor Dynamisch Verkeersmanagement (DVM). De speciale camera is snel te installeren, eenvoudig te gebruiken, heeft nauwelijks onderhoud nodig en is een goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld het aanbrengen van tijdelijke detectielussen.

 

In Utrecht voert Vialis deze zomer een proef uit op het kruispunt Waalstraat-Oranjebrug. De GridSmart-camera wordt daar ingezet náást de bestaande detectielussen. Op die manier kan de ingewonnen data goed met elkaar vergeleken worden.

 

info: Koen v.d. Veer.