Zoeken

Centraal Vialis-systeem maakt Schiedam gereed voor de toekomst

Het strategisch in het Rijnmond-gebied gelegen Schiedam heeft goede doorstroming in de stad en goede parkeermogelijkheden hoog in het vaandel staan. Om voorbereid te zijn op de alsmaar groeiende mobiliteit en om de stad bereikbaar te houden voor inwoners en bezoekers worden alle centrale verkeer- en parkeersystemen van de gemeente Schiedam voor eind 2011 gehost vanuit het Vialis datacenter in Haarlem. Op dit moment stuurt en bewaakt de gemeente het verkeer in de stad vanuit een eigen locatie. Denk hierbij aan de aansturing van bijvoorbeeld de dynamische parkeerverwijzing, selectieve afsluitingen, straatparkeren, verkeersregelinstallaties en de beheercentrale.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Naast het verplaatsen van de hosting-activiteiten migreert Vialis enkele verouderde systemen (waaronder het parkeerverwijzen en de beheercentrale) naar een modernere opvolger. Omdat communicatie via het bestaande koppelkabelnetwerk tussen de VRI-centrale en de verschillende VRI's in de toekomst niet langer mogelijk is, maakt Vialis de verschillende systemen geschikt voor draadloze communicatie.

 

Het dagelijks beheer, het preventief en correctief onderhoud wordt deels verzorgd door de gemeente Schiedam zelf. Om de performance van het eerstelijns onderhoud, dat wordt uitgevoerd door de gemeente Schiedam, te verbeteren, worden alle verkeer- en parkeersystemen van de stad aangesloten op het Vialis Internet Management Systeem (VIMS), waardoor eventuele storingen automatisch en direct, 24 uur per dag, 7 dagen in de week gemeld worden, waarna de benodigde acties in gang kunnen worden gezet.

 

Naast de vervanging van bestaande systemen, integratie en hosting heeft Vialis tevens de noodzakelijke beheer- en onderhoudscontracten met de gemeente afgesloten, waardoor het goed functioneren van de systemen de komende jaren geborgd is.