Zoeken

Comakership helpt Vialis bij ontwikkeling BouwRoute

Een team van verkeerskundige en ICT studenten van hogeschool Windesheim Flevoland hebben aan een comakership gewerkt bij Koninklijk VolkerWessels onderneming Vialis.  

DSC_4663a.JPG
DSC_4663a.JPG

Hogeschool Windesheim Flevoland biedt haar studenten comakerships aan om theorie en praktijk samen te laten komen. Het is een unieke onderwijsaanpak van Windesheim Flevoland, waarbij studenten gekoppeld worden aan de beroepspraktijk. Ze voeren een project uit voor bedrijven, scholen of (zorg)instellingen en leveren uiteindelijk een product of een dienst op.

 

Een half jaar lang hebben de studenten een uitwerking gemaakt voor bouw logistiek, van ontwerp tot prototype en daar is uiteindelijk BouwRoute uit voort gekomen. BouwRoute is een applicatie die transporteurs, bouwbedrijven en wegbeheerders met elkaar verbind.

Vialis finalist bij Talking Traffic and Logistics Challenge

Met de BouwRoute heeft Vialis zich ingeschreven voor de Talking Traffic and Logistics Challenge en is hiermee geselecteerd als één van de drie finalisten. Beoordelingscriteria zijn de impact op logistiek, duurzaamheid en toepasbaarheid. Op 6 februari pitchen de finalisten hun idee en de winnaar wordt geholpen om zijn/haar idee verder te ontwikkelen.