Zoeken

'Cooperative Showcase', tijdens de Intertraffic Amsterdam 2010 (23-26 maart), toont veertig voorbeelden van samenwerking tussen

De 'Showcase' toont tijdens de Intertraffic 2010 de resultaten van de drie Europese onderzoeksprojecten op het gebied van coöperatieve mobiliteit: COOPERS, CVIS en SAFESPOT.

CoopMob_Conf_Logo_RGB_Lg.jpg

Hierin is onderzocht hoe rijdende auto''s informatie kunnen uitwisselen met verkeerssystemen langs de weg om zo de doorstroming te verbeteren en de verkeersveiligheid te bevorderen.
Een grote verscheidenheid aan coöperatieve systemen wordt gedemonstreerd op de snelwegen van Amsterdam RAI naar Schiphol, op de publieke wegen van het vliegveld zelf, en op een speciaal terrein voor de demonstratie van veiligheidsapplicaties. Daarnaast wordt in hal 9 van Amsterdam RAI een volledig operationeel "Cooperative Traffic Centre of the Future" opgezet om de demonstraties die buiten gaande zijn te visualiseren, en om de migratie van bestaande systemen naar toekomstige applicaties te tonen. Al met al worden ongeveer veertig coöperatieve systemen gepresenteerd.
Vialis - deelnemer aan het Europese CVIS-project - doet mee aan de Showcase. Wij leveren actuele verkeersgegevens aan het Cooperative Traffic Centre en demonstreren tussen Amsterdam en Schiphol de overdracht van informatie tussen de wegkantsystemen (WKS) langs de snelweg en rijdende auto's.
De Showcase bestaat uit drie onderling samenhangende evenementen. Een congres met als thema coöperatieve mobiliteit, live demonstraties op de weg en de i&CDrive vakbeurs. Meer informatie en het congresprogramma kunt u vinden op www.cooperativemobilityshowcase.eu.