Zoeken

Create Tomorrow: studenten winnen hoofdprijs met oplossing voor Vialis

De tijdsdruk was hoog, de casus gecompliceerd en het programma was vol. Maar met meer dan 1000 studenten spatte het enthousiasme er vanaf. Create Tomorrow, ’s werelds grootste denktank georganiseerd door de TU Twente, heeft haar toepasbaarheid in het bedrijfsleven wederom laten zien.

Podium_shot_small.jpg
create_tomorrow.jpg

In totaal hebben tien bedrijven hun case ingediend waar de studenten zich in teams op konden inschrijven. Gedurende de dag hebben de teams innovatieve ideeën voor kunnen dragen, vragen kunnen stellen aan de bedrijven en consultants om uiteindelijk hun beste idee kunnen uitwerken.

 

VolkerWessels onderneming Vialis heeft met de case ‘5000 verkeerslichten, maar ze energieneutraal!’ in totaal negen ideeën terug gekregen. De ideeën waren boven verwachting goed. De teams hebben verder gedacht dan de standaard wind- en zonne-energie en hebben gekeken hoe het anders kan. Vialis heeft uit deze negen één team gekozen die uiteindelijk een korte pitch heeft gehouden voor alle studenten en de vakjury met onder andere Bernd Schneider, bekend van het Beste Idee van Nederland.

 

De vakjury heeft de tien teams beoordeeld op onder andere de uitwerking van het idee en de innovativiteit. Van de 10 teams heeft één team de publieksprijs gewonnen (toegangskaarten voor Lowlands) en het team die Vialis heeft voorgedragen heeft uiteindelijk de hoofdprijs van € 4.000,- gewonnen en een bezoek aan een projectlocatie van VolkerWessels.

 

De oplossing die het team ‘59ste Bestuur’ heeft geboden gaat Vialis verder onderzoeken en er wordt gekeken naar de verdere ontwikkeling.

Podium_shot_small.jpg