Zoeken

De Mobiliteit van Corona

Onze premier en onze koning hebben het land toegesproken. Duidelijke toespraken met een heldere uitleg. Het lijkt net dat zetje te zijn dat wij Nederlanders nodig hebben om te wennen aan het (tijdelijke) nieuwe normaal. Ook met onze nieuwe manier van werken gaat de vitale samenleving door. En dan wordt duidelijk wat in deze spannende tijden onze kritieke beroepen zijn: bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen, leraren, medewerkers in de supermarkten maar ook de groep waar Vialis in valt, de beroepen die Nederland mobiel houden.

shutterstock_1025018239_small.jpg
shutterstock_1025018239_small.jpg

Onder druk wordt alles vloeibaar

“Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!” We zijn een halsstarrig volkje. Links- of rechtsom, we willen en zullen ons doel bereiken. Dat is nu ook te zien. Binnen no-time werkt iedereen met Microsoft Teams alsof ze nooit anders gedaan hebben. Collega’s lopen met schermen de deur uit en zijn een half uur later thuis weer online!

We houden elkaar veilig

Maar het is niet allemaal hosanna. Natuurlijk hebben wij ook onze zorgen. Zorgen om collega’s (en hun thuissituatie) maar ook zorgen om Nederland. Veiligheid staat voorop en elkaar veilig houden is het gesprek van de dag. We zijn ons bewust van onze rol en de verantwoordelijkheid die wij hebben binnen de wereld van mobiliteit. Wij proberen iedere dag, samen met de wegbeheerders, bij te dragen aan beschikbaarheid en doorstroming in het verkeer, zodat iedereen veilig en met plezier blijft reizen.

Corona gaat weer weg

Het duurt vast langer dan we hopen, maar Corona gaat weer weg. We gaan dat overwinnen, ondanks alle nare gevolgen die het gaat hebben. Maar wat blijft is ongetwijfeld een stuk van die ‘can-do mentaliteit’ en saamhorigheid die in Nederland is ontwaakt. En dat is mooi! Want die hebben we straks weer hard nodig als alles geleidelijk aan weer op gang komt en de files weer gewoon worden. Want ook die kunnen we met elkaar oplossen als we echt willen. We moeten maatregelen durven nemen waar we in eerste instantie van schrikken. Maar waar we daarna oplossingen voor gaan bedenken. Dat we dat kunnen is de afgelopen weken wel gebleken. Echt. We zijn taaier dan we zelf denken!