Zoeken

De toekomst begint vandaag!

Innoveren, kansen creëren, belemmeringen wegwerken, nieuwe contacten ontmoeten, met elkaar in gesprek. De Amsterdam Economic Board was eind oktober gastheer in het Figee Innovatie Theater in Haarlem van de 2e Grote Innovatieshow. Een show met inspirerende sprekers en ondernemers over bijvoorbeeld innovatieve kansen voor de creatieve industrie, het hergebruik van bestaand vastgoed, het nut en de ontwikkeling van ‘Gamification', maar ook over het in beweging houden van Nederland. Luciën Linders, business unit directeur Advies & Innovatie van Vialis, liet zien hoe een platform van mensen en informatie ervoor zorgt dat steden en regio's in de toekomst bereikbaar blijven, ook tijdens grote werkzaamheden en evenementen.

Door observaties, goede analyses en vooral door te kijken naar de trends in de maatschappij en technologie zal Nederland mobiel blijven. Door mensen onderling te verbinden, buurten en buurgemeenten, grote regio's ... door een netwerkmaatschappij op te bouwen. Door traditionele patronen in tijd en ruimte voor werk en vrije tijd los te laten, door het combineren van spoor, water en weg, kunnen we de drukker wordende steden leefbaar houden.

Hoe? Door nu de gedegen technologie van de afgelopen 20 jaar te verrijken met nieuwe technieken of communicatiemiddelen. Ons door informatiestromen uit social media te laten helpen om zo maatwerk aan elke reiziger afzonderlijk te leveren, zodat hij weet wat er gaat gebeuren tijdens zijn reis. Zo kan iedereen goed geïnformeerd op pad of een alternatief (reis)plan maken.

Heeft u als vakspecialist interesse in innovaties op het gebied van mobiliteit? Stuur dan een emailbericht naar info@vialis.nl, zet in de onderwerpregel de kreet ‘Innovatieve mobiliteit' en wij nemen contact met u op.