Zoeken

De wisselbaan: een uniek project om trots op te zijn

De wisselbaan bestaat uit 2 rijstroken en zorgt in de ochtend- en avondspits voor een betere doorstroming van het verkeer tussen Almere (A6), Amsterdam (A1) en Schiphol. Koninklijk VolkerWessels onderneming Vialis heeft dit unieke project twee jaar eerder dan verwacht opgeleverd.

snapshot_film.JPG

De wisselbaan is een complex project. Kenmerken voor het project was de samenwerking en het goed achterhalen van de behoefte en wensen. Bij de start hebben Rijkswaterstaat en Vialis gezamenlijk ruim 900 eisen opgesteld, waaraan het systeem moet voldoen. Verschillende systemen moeten samen komen in één wisselbaan applicatie. Vialis heeft daarvoor een integrale oplossing geleverd.

“Vialis heeft de slag gemaakt naar het aanbieden van een integrale oplossing en ik denk dat Vialis dat voor dit project op een hele goede manier heeft gedaan en uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat het totale project A1/A6 sneller is opgeleverd en ruim twee jaar eerder dan gepland en voor zo’n groot project is dat een mega prestatie. En daar zijn we als RWS trots op maar daar mogen alle partijen die daar een bijdrage aan hebben geleverd ook trots op zijn.” Hans Ruijter, Programmadirecteur Rijkswaterstaat.