Zoeken

Design-lantaarn Vialis nu ook voor VEVA’s te leveren

Het slanke, platte en ronde led-design verkeerslicht van Vialis, de ViaLina, heeft een tweede toepassing. Sinds kort wordt de ViaLina, ter geleiding van het verkeer, ook op verplaatsbare vangrails (VEVA's) geplaatst. Met behulp van een VEVA kunnen in het geval van een calamiteit of onderhoud doorsteken worden gemaakt in de geleiderail aan de zijkant van de weg. Door de plaatsing van ViaLina's op deze verplaatsbare vangrails zijn de VEVA's beter zichtbaar en kunnen zij zo leiden tot minder ongelukken.

Assemblage 008.jpg
Assemblage 008.jpg

Recent zijn 34 exemplaren van de ViaLina-lantaarn in nieuwe toepassing in gebruik genomen op de A2 bij de Leidsche Rijntunnel en daarnaast zijn er 24 stuks in dezelfde toepassing in de Westerscheldetunnel in Zeeland geplaatst. Ook bij de Schipholtunnel worden op korte termijn ViaLina-lantaarns geïnstalleerd op de door Jansen Venneboer uit Wijhe geleverde VEVA's.

Behalve fraai, is de ViaLina vooral ook zeer milieuvriendelijk door de toepassing van de led-techniek en de materiaalkeuze. Aan het ontwerp ging een zoektocht vooraf naar geschikte materialen die volledig hergebruikt kunnen worden en geen schade toebrengen aan het milieu. De keuze viel op een speciaal soort slagvast kunststof (ASA), dat vandaalbestendig én milieuvriendelijk is. In 2005 won de ViaLina de internationaal felbegeerde "design Oscar", te weten de iF Gold Award.