Zoeken

Drinkwaterzuivering Loenderveen ‘onder handen genomen’ door Vialis

In een natuurgebied onder de rook van Amsterdam ligt de Loenderveense Plas. Aan een deel hiervan, de Amsterdamse waterleidingsplas, voegt Waternet grondwater en water uit het Amsterdam-Rijnkanaal toe. Na een natuurlijk reinigingsproces van ongeveer honderd dagen wordt het water afgevoerd voor verdere behandeling tot drinkwater. Een ongeveer veertig jaar oude drinkwaterzuiveringsinstallatie speelt in dit proces een grote rol. Vanwege de leeftijd van de installatie besloot Stichting Waternet tot een grondige renovatie van de elektrotechnische installaties en systemen. Vialis kreeg de opdracht voor deze renovatie, waarbij de waterzuivering niet onderbroken mag worden tijdens het werk.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Vialis zal alle benodigde werkzaamheden binnen dit project in een tijdsbestek van zeven maanden uitvoeren en vervult deze opdracht door een nieuwe installatie naast de oude te bouwen en vervolgens de gebruikers over te zetten op de nieuwe, duurzamere installatie.

 

De opdracht betreft het vervangen en aanpassen van de LS-energieverdeling in het filtraatgebouw en het ruwwaterpompgebouw en het vervangen en aanpassen van de elektrische infrastructuur in alle ruimtes van het filtraatgebouw, alsmede verschillende aanpassingen in het ruwwaterpompgebouw en windketelput. Ook zullen er aanpassingen aan de systeemconfiguratie worden gedaan.

 

Nadat Vialis eerder dit jaar het voormalige VolkerInfra Systems binnen haar gelederen mocht verwelkomen heeft Vialis de competenties van beide organisaties op het gebied van weg- en waterinfra versterkt en de samenwerking op de techniekvelden droge infra, natte infra, verkeerstechniek en tunneltechniek geïntegreerd.