Zoeken

DRIP’s voor stedelijke omgeving in Amsterdams straatbeeld

Eind februari zijn in de Weesperstraat (vlak bij de Sarphatistraat) en de Wibautstraat/hoek eerste Oosterparkstraat te Amsterdam nieuwe Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP's) geplaatst. Binnenkort plaatst de leverancier van de DRIP's een derde informatiepaneel in de Kattenburgerstraat. De nieuwe DRIP's adviseren autogebruikers over de snelste routes van en naar de A10.

Picture 027_2.jpg
Picture 027_2.jpg

Deze nieuwe DRIP (ontworpen door Ingenieursbureau Amsterdam) is een aanpassing op de bestaande Rijkswaterstaat DRIP's en is speciaal ontworpen voor de stedelijke omgeving. De DRIP is volledig dimbaar om goed leesbaar te blijven met fel zonlicht en in het donker. Ook is hij waterdicht, vorst- en hittegolfbestendig met een eigen climate control. Daarnaast is de DRIP helemaal ingepast in de omgeving: hij is gecombineerd met een lantaarnpaal en hangt op vijf meter hoogte.

 

De communicatie tussen DRIP en verkeerscentrale verloopt via een door Vialis geleverd mobiel data-abonnement. Ook deze nieuwe DRIP's worden aangestuurd vanuit de DRIP-server van Vialis. In de DRIP-server van Vialis wordt de ingewonnen reistijdeninformatie verwerkt, waarna de automobilist via de DRIP's informatie ontvangt over de meeste actuele reistijden, in dit geval de snelste route van en naar de A10. Het inwinnen van de reistijd-informatie gebeurt door kentekenherkenningscamera's, die eerder door Vialis zijn geleverd binnen het project Monitoring Corridors Amsterdam.

 

Bron foto: Ingenieursbureau Amsterdam