Zoeken

Elektronische informatieborden kondigen evenementen aan

De Belgische stad Leuven wil haar bezoekers en inwoners graag informeren over allerlei zaken die zich in de stad afspelen. Elektronische informatieborden spelen hier tegenwoordig een belangrijke rol bij. Met het tweede, onlangs door Vialis Belgium geplaatste, led-informatiebord kan de stad momenteel niet alleen de burgers en bezoekers informeren over evenementen en gebeurtenissen die in de stad plaatsvinden, maar op de borden kunnen bijvoorbeeld ook promotiefilmpjes van de universiteitsstad worden getoond.

infoborden.jpg
infoborden.jpg

Nadat het eerste dynamische informatiebord eerder dit jaar op het Ladeuzeplein in Leuven werd geplaatst, is het tweede bord onlangs aan de achtergevel van het Lijngebouw, naast de dienstregelingsborden, op het Martelaerenplein opgehangen. De gemeente Leuven stelt een reglement op over welke informatie wel en niet op de borden kan worden getoond.

 

Led-displays zijn hedendaagse interactieve communicatiemiddelen. Op een led-display kan uiteraard publieke informatie worden getoond, maar de borden kunnen daarnaast goed bijdragen aan de veiligheid in stad en omgeving. Zo kunnen op dynamische wijze wegwerkzaamheden op de borden worden getoond, kunnen wegomleidingen worden aangegeven en kan ad-hoc worden ingesprongen op allerlei van belang zijnde verkeersinformatie om doorstroming, veiligheid en milieu te bevorderen.  Actuele en juiste informatie is hierbij immers van groot belang. Juist hier hebben de led-displays van Vialis Belgium een belangrijk voordeel ten opzichte van de traditionele informatieborden die slechts statische informatie verschaffen.