Zoeken

Gemeente Haarlem breidt PRIS-systeem van Vialis verder uit.

In Haarlem wordt het Parkeerverwijssysteem (PRIS) van Vialis naar tevredenheid gebruikt. Om straks ook de nieuwe parkeergarage P-Dreef op te nemen in het systeem ontving Vialis de opdracht van de provincie Noord-Holland om de bestaande dynamische borden aan te passen, een nieuw dynamisch bord te plaatsen en het centrale systeem te updaten en te configureren. Meer veiligheid en efficiëntie. Minder irritatie, overlast en vervuiling. Dat zijn de voordelen van een dynamisch Parkeer Verwijssysteem, draaiend op het ViValdi-platform. Dynamische Parkeer Route Informatie Systemen (PRIS) verdelen automobilisten over de beschikbare capaciteit van parkeergarages en -terreinen in steden.

Opstelpunt 101.jpg

Grote parkeerplaatsen of -garages vormen een belangrijke factor in het parkeerbeleid van de gemeenten. Ze bieden parkeercapaciteit in gebieden die veel publiek trekken, zoals winkelcentra en evenementenlocaties. Bovendien ontlasten ze de omringende woonwijken. Het is daarom belangrijk dat er optimaal gebruik van parkeerplaatsen en -garages wordt gemaakt. Parkeer Route Informatiesystemen zorgen voor minder zoekverkeer in de stad, minder milieuverontreiniging en een gewaardeerde service aan automobilisten.

Opstelpunt 101.jpg

PRIS-borden tonen een prognose van hoeveel vrije parkeerplaatsen er op de parkeerlocatie zullen zijn wanneer de automobilist die heeft bereikt. Het systeem kan de ingewonnen informatie ook aan derden leveren, voor andere doeleinden dan het verwijzen van verkeer. Denk bijvoorbeeld aan parkeerinformatie op de website van de gemeente. Tegenwoordig is het met het nieuwe Slim Parkeren-systeem van Vialis en Nedap ook mogelijk om naar vrije straatparkeerplaatsen te verwijzen. Dit unieke systeem is medio november 2013 in de gemeente Zoetermeer voor het eerst in Nederland in gebruik genomen.