Zoeken

Hubertustunnel op 1 oktober officieel open

Volgens planning wordt de Hubertustunnel in Den Haag op 1 oktober a.s. officieel geopend door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Vervolgens wordt de tunnel in de nacht van 3 op 4 oktober opengesteld voor het verkeer.

180px_Hubertus 01 - foto eigendom BAM_8.jpg
180px_Hubertus 01 - foto eigendom BAM_8.jpg

De Hubertustunnel is een autotunnel die deel gaat uitmaken van de Noordelijke Randweg Haagse Regio (N14). De tunnel is 1.600 meter lang en met de bouw is in 2004 gestart.

Vialis was binnen dit project verantwoordelijk voor het ontwerp, de uitvoering, de bouw en het testen van alle te leveren verkeerstechnische installaties van de tunnel. Hiertoe behoorden onder andere wegkantsystemen, verkeersregelinstallaties, matrixsignaalgevers, verkeerslichten, slagbomen en een koppeling met de verkeerscentrale voor de gemeente Den Haag. De Vialis-deelneming Holland Systemen leverde het camerabewakingssysteem, waarop het door Vialis geleverde verkeersdetectiesysteem is aangesloten.

 

De afgelopen weken zijn de verkeerstechnische installaties uitgebreid getest.
Het laatste portaal is in de nacht van 11 op 12 september jl. geplaatst. Tijdens de avond en in de nachtelijke uren werd vorige week het verkeersdetectiesysteem (SDS) getest. Inmiddels hebben ook de testen plaatsgevonden waarbij de werking en samenhang van alle technische installaties plaatsvond, veelal in aanwezigheid van hulpdiensten, zoals de brandweer.
Donderdag 18 september jl. is er een finale rampenoefening gehouden. De oefening verliep succesvol en mede hierdoor is een vergunning afgegeven voor openstelling van de tunnel.

 

De Hubertustunnel is gerealiseerd door bouwcombinaties waar in alle geledingen VolkerWessels-bedrijven prominent vertegenwoordigd zijn.