Zoeken

Lekker doorfietsen, ook bij verkeerslichten!

Lekker op de fiets naar het station en daar relaxt op bus of trein stappen. Geen files en eenvoudig parkeren. Het klinkt als ideaal, maar wanneer je je trein maar nipt kunt halen, wil je graag weten hoe je zo snel mogelijk bij het station komt. In ’s-Hertogenbosch is dit sinds kort mogelijk. Op een dynamisch verkeersbord is te zien welke route de fietsers het beste kunnen fietsen om zo snel mogelijk bij het station te komen. Via speciale meetapparatuur wordt gemeten welke oversteek voor de fietser het snelst is. Dit is vervolgens te zien op het bord. Als fietser zit je bij de opvolging van de aangegeven richting direct in een groene golf. Dit betekent dat als het bord via een groene pijl aangeeft dat linksom het snelst is, je ook groen licht hebt bij de volgende oversteek. Vialis dacht met de gemeente mee over hoe dit bord het beste uitgevoerd kon worden.

Snelfietsbord.DenBosch.jpg

Activiteiten Vialis

Naast het meedenken over de uitvoering van het bord, leverde Vialis de benodigde verkeersregelautomaat en verzorgde zij de verkeersregelapplicatie.

Snelfietsbord.DenBosch.jpg

Snelfietsroute

Het nieuwe dynamische bord is sinds 24 september geplaatst op de kruising Orthenseweg – Citadellaan – Vogelstraat in ‘s-Hertogenbosch en geeft de fietsers uit de richting Aartshertogenlaan de snelste oversteek aan richting het station. Er werd voor deze locatie gekozen, omdat deze route straks onderdeel uitmaakt van de snelfietsroute Oss – ’s-Hertogenbosch (F59). Wethouder Jan Hoskam: “Goed om te zien dat we onze stad op deze manier nog aantrekkelijker maken voor fietsers. Dit past prima in ons Lekker Fietsen beleid. Daarnaast waren de aanpassingen aan deze kruising een uitgelezen kans om meteen de koppeling met de snelfietsroute F59 te leggen.”