Zoeken

Nieuwe straatparkeerzuil Vialis officieel gecertificeerd

ViPark, de in april geïntroduceerde straatparkeerzuil van Vialis, is onlangs officieel gecertificeerd door CCV. Eerder kwam de automaat reeds door de certificering van Currence. Door de combinatie van beide succesvolle certificeringen is de ViPark volledig gecertificeerd voor de Nederlandse markt om betalingen voor straatparkeren te doen. Inmiddels zijn de eerste ViPark- straatparkeerzuilen op straat geplaatst.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

De ViPark-parkeerzuilen zijn geschikt voor betaling met contant geld, chip, PIN of creditcard. Ook betaling in combinatie met kentekenaanduiding behoort tot de mogelijkheden. Een en ander is afhankelijk van voor welk type automaat de klant kiest.

Verder is de ViPark volledig voorbereid op de integratie in een DVM-netwerk. Parkeren op straatniveau - nu nog de ontbrekende schakel binnen DVM (Dynamisch Verkeers Management) - wordt zichtbaar en inzetbaar als sturingsinstrument. Dit levert besparingen op omdat er minder apparatuur nodig is, maar het zorgt ook voor een betere doorstroming van het verkeer en minder milieu-overlast doordat het zoekverkeer afneemt, meer sturingsmogelijkheden en meer verkeersveiligheid. De ViPark maakt het daarmee mogelijk voor wegbeheerders om de implementatie van de beleidsafwegingen tussen economie, leefbaarheid en bereikbaarheid te verfijnen.