Zoeken

Nominatie voor Smart Parking van Vialis en Nedap

Het ‘Slim Parkeren-concept’ van Vialis en Nedap is genomineerd voor de ParkeerVak Innovatieprijs 2013. Deze prijs wordt uitgereikt aan de ParkeerVak-deelnemer die volgens de jury de meest innovatieve bijdrage levert op het gebied van parkeren. In totaal zijn 12 inzendingen beoordeeld op het innovatieve karakter, de marktmogelijkheden en de toepasbaarheid van de innovatie. Naast de combinatie Vialis/Nedap zijn ook Schmit Parkeersystemen en TKH Parking Solutions genomineerd.

SmartParking.Nedap_city centre parking.jpg
SmartParking.Nedap_city centre parking.jpg

‘Smart-Parking'-concept

De nominatie voor Vialis en Nedap is voor het nieuwe "Slim Parkeren"-concept dat het vinden van een vrije parkeerplek in steden makkelijker maakt (verbetering verkeersstromen) en tegelijkertijd het zoekverkeer vermindert: Vialis, een dochter van VolkerWessels, koppelt haar ViValdi-systeem voor dynamisch verkeersmanagement aan het SENSIT-systeem voor draadloze voertuigdetectie van Nedap. Uiteindelijk worden automobilisten tot op straatniveau geïnformeerd waar zij lege plekken kunnen vinden. De informatie kan door in-car systemen aan de automobilist worden doorgegeven. Handig voor de zoekende automobilist, efficiënt voor de exploitant van de parkeerlocaties, die hierdoor in staat is de beschikbare parkeercapaciteit beter te benutten, wat uiteindelijk zal leiden tot minder zoekverkeer, een efficiënter gebruik van parkeercapaciteit en vermindering van CO2-uitstoot en fijnstof

Door technologieën van Nedap en Vialis samen te brengen, worden wegbeheerders en -gebruikers dynamisch en integraal geïnformeerd over doorstroming, benutting, reis- en parkeerinformatie. De parkeerverwijzing is daarbij beschikbaar voor parkeergarages, parkeerterreinen en straatparkeren. Met name dit laatste is uniek! Het concept is toekomstbestendig en sluit naadloos aan op de incar-technologie en de groei richting "Smart Cities".

Uitreiking Innovatieprijs ParkeerVak

De jury is onder de indruk van de samenwerking van beide leveranciers om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Ze verwachten dat dit een belangrijke stap is naar een systeem dat de automobilist via zijn navigatie naar de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerlocatie op straat brengt. 

De winnaar van ParkeerVak Innovatieprijs wordt op dinsdag 9 april bekend gemaakt tijdens de vakbeurs ParkeerVak die van dinsdag 9 april tot en met donderdag 11 april wordt gehouden in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch.