Zoeken

Noord-Holland geeft reisinformatie via DRIPs

Weggebruikers in Noord-Holland krijgen sinds maandag 7 november 2011 bij wijze van proef reisinformatie aangeboden over het openbaar vervoer, wegverkeer en P+R-voorzieningen. Deze geïntegreerde informatie wordt op een aantal wegen aangeboden via bermDRIPs. Vialis maakte de koppeling tussen het GOVI-systeem (een systeem dat dynamische reisinformatie integreert en beschikbaar stelt) en het CDMS (Centraal DRIP Management Systeem) in de verkeerscentrale Noordwest Nederland, waardoor het mogelijk is de reisinformatie op de verschillende bermDRIPs te tonen.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

De bermDRIPs staan onder andere langs de A1 voor afrit Muiden en langs de A7 voor afrit Hoorn, richting Amsterdam. Bijzonder is dat naast trein- en wegverkeersinformatie en verwijzing naar P + R, ook businformatie wordt gegeven. De informatie wordt doorlopend aangepast aan de werkelijke situatie. Het gaat om de weergave en vergelijking van actuele reistijden tot een bepaalde eindbestemming.

 

Het CDMS van Vialis is in de vijf Verkeerscentrales van Rijkswaterstaat operationeel en daarmee de landelijke standaard. Het managementsysteem kan enerzijds informatie ontvangen van diverse inwinbronnen zoals TREFI en VID, maar ook brugstatussen, windwaarschuwingen en nu dus ook GOVI, waar het anderzijds zowel de eerste als de laatste generatie DRIPs aanstuurt. Hetzelfde systeem is, onder de naam ‘DRIPserver', tevens voor andere wegbeheerders beschikbaar.