Zoeken

Online-ticketservice ook voor Parkeren

“Koop je Parkeerkaart online en profiteer van de korting”, niet zomaar een slogan, maar realiteit. Net als voor entreebewijzen voor pretparken of concerten is het mogelijk om vooraf online een parkeerkaart aan te schaffen. De automobilist logt in op de website, geeft locatie en parkeertijd aan, profiteert van de korting, betaalt online, en print het e-ticket. Met het e-ticket vertrekt de consument richting de parkeerlocatie. Door het e-ticket voor de barcodescanner te houden wordt toegang tot de parkeerlocatie verleend. Na afloop van de parkeertijd kan de parkeerder door het e-ticket bij de uitrijdterminal te scannen meteen uitrijden en hoeft dus niet meer langs de betaalautomaat. Vialis en haar VolkerWessels-zusje Mcom maken dit mogelijk.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Het mes snijdt aan twee kanten. De parkeerder profiteert van gemak en service, en komt in aanmerking voor een korting en een gegarandeerde parkeerplek. De parkeerbeheerder is beter geïnformeerd over het verwachte aantal parkeerders en heeft een instrument in handen waarmee hij op actuele situaties kan inspelen.

 

Waar Vialis zich specialiseert in mobiliteitsoplossingen - waaronder parkeren -, specialiseert Mcom zich in e-Ticketing (elektronische toegangsverlening), e-Payment (alles op het gebied van elektronische betalingen) en e-Identity (koppeling van elektronische identificatiedragers aan diensten). De samenwerking tussen de VolkerWessels-zusjes voor ‘online kortingsparkeerkaarten' wordt gefaciliteerd door de ‘WheretoCard' dienstverlening. Zo wordt gebruikt gemaakt van het eigen professionele en efficiënte e-ticketing systeem van VolkerWessels, worden parkeerlocaties voorzien van een betaalbare en laagdrempelige e-ticket oplossing en wordt beproefde service en gemak aan parkeerders geboden.

 

WheretoCard verzorgt voor de parkeerbeheerder de volledige afhandeling van betalingstransacties. Hierdoor worden automatisch maandelijks de inkomsten bijgeschreven. Via de online Report Tool heeft de parkeerbeheerder te allen tijde inzage in de gerealiseerde verkoopresultaten.

 

Binnen de koppeling tussen het Parktrac parkeersysteem van Vialis en het WheretoCard e-ticketing systeem zijn geen beperkingen voor de in te stellen kortingsmogelijkheden of wijzigingen daarin. De korting kan standaard ingesteld worden als lineair, progressief of degressief. Er kan korting gegeven worden op basis van dynamische tariefstructuren (vergelijkbaar met de beprijzing van vliegtuigstoelen op basis van bezettingsgraad) of op basis van CO2 uitstoot categorie (door kentekencamera's te koppelen via het Centraal Management Systeem aan de RDW-database).

 

Nederlanders zijn dol op korting. De verwachting is dat deze nieuwe vorm van parkeren snel zijn weg vindt binnen de Nederlandse parkeermarkt.