Zoeken

Opdracht Truck Parkings Havenbedrijf Rotterdam naar VolkerWessels-combinatie

‘Veilig parkeren voor vrachtwagens' is een speerpunt binnen de Europese Unie. De economische schade voor de transportsector door diefstal van lading en vrachtauto's bedraagt momenteel zo'n 8,2 miljard euro. In Nederland bedraagt de schade 350 miljoen euro. Ook in de Rotterdamse haven komt diefstal van lading en vrachtwagens steeds vaker voor. Dit heeft het Havenbedrijf Rotterdam doen besluiten drie parkeerterreinen (in de Waalhaven - Zuid - en de Botlek - De Punt en Distripark -) te beveiligen, uit te breiden en op te waarderen. Op de drie terreinen kunnen volgend jaar al in totaal 326 vrachtwagens veilig worden geparkeerd, zowel vrachtwagens met gevaarlijke (ADR) als met ongevaarlijke lading. De combinatie KWS/Vialis/PCH zorgt voor de realisatie en meerjarige exploitatie en onderhoud van beveiligde truckparkings.

Vialis500x190.jpg
Vialis500x190.jpg

Het doel van het upgraden van de bestaande parkeerplaatsen is dat de terreinen intensiever gebruikt worden door passerende vrachtwagenchauffeurs én de lokale parkeeroverlast wordt tegen gegaan. Daarnaast dragen de Truck Parkings sterk bij aan een efficiëntere vrachtafwikkeling naar het achterland door het mijden van de spits, het beter kunnen plannen en dus het ontlasten van de A15. Ook de verkeersveiligheid verbetert en er zal minder ladingdiefstal zijn.

Vialis zet het parkeergarageproduct ParkTrac in om on-line reserveren en betalen voor de Truck Parkings mogelijk te maken. Verder zal ParkTrac biometrische gegevens scannen (vingerafdrukken) en de mogelijkheid bieden te betalen voor extra faciliteiten (zoals douches, frisdrank- en snoepautomaten).
Ook het onderhoud van het systeem wordt door Vialis verzorgd. Daarnaast is Vialis binnen dit project verantwoordelijk voor het totale installatiewerk en de levering van de openbare verlichting.

Op 16 december jl. heeft de officiële en feestelijke ondertekening van de contractdocumenten plaatsgevonden.

Klik hier voor het persbericht van Havenbedrijf Rotterdam.