Zoeken

Optimale vrijheid en veiligheid met PrivatCloud

Uit recentelijk nieuws blijkt dat Nederland de grip op de digitale wereld lijkt te verliezen. Nederland wordt steeds afhankelijker van spelers uit vooral China en Amerika, waar veel data in de cloud staan opgeslagen. De toenemende hoeveelheid data in relatie tot hoge kwaliteitseisen tonen aan dat een PrivatCloud hier de oplossing biedt. Vialis, een koninklijke VolkerWessels onderneming, heeft de expertise om dit te organiseren.

PrivatCloud_nieuwsafbeelding.png
PrivatCloud_nieuwsafbeelding.png

Vialis is continue alert op uitdagingen die veilige opslag in de cloud met zich meebrengt en heeft hier met PrivatCloud een passende oplossing voor. En dat is belangrijk want vrijwel alle infrastructuur, van intelligente verkeersregelinstallaties tot bruggen, sluizen en tunnels is op afstand bedienbaar en verbonden met de cloud. De beveiliging van de assets moet goed op orde zijn.


Veilig en flexibel

PrivatCloud is een volledig afgeschermde omgeving die door Vialis zelfstandig wordt beheerd. Dit betekent ook dat alles in Nederland wordt gehost. Het is flexibel omdat er gekozen is voor een open source platform. Software kan zo zonder beperkingen in elke mogelijke cloud omgeving geïmplementeerd worden. Hierdoor is er geen sprake van een vendor lock-in, die wel van toepassing is voor specifieke functies die alleen in public cloud omgevingen voorkomen.

Keuze

Bedrijfskritische klantsystemen kunnen op een veilige en kostenefficiënte manier werken. Vialis doet dit met OpenShift, VM-ware en Azure. Klanten hebben de keus op basis van hun wensen. De OpenShift en VM-ware omgeving draaien bijvoorbeeld volledig op eigen hardware in Nederland. Het heeft een hoge performance en de software die geïmplementeerd wordt kan overal draaien. De Azure omgeving kan dit niet garanderen, maar biedt weer andere voordelen. Op sommige vlakken is dit bijvoorbeeld goedkoper of handiger in gebruik.

Onbezorgd applicaties draaien

Privacy en cybersecurity zijn belangrijke voorwaarden in het gebruik van data. Vialis is continu alert op de uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt en begrijpt de zorgen die ontstaan. Met PrivatCloud biedt Vialis een veilige en betrouwbare oplossing waarin wordt samengewerkt met verschillende partijen. PrivatCloud past naadloos in de ambitie van Vialis om, als smart mobility service provider, te zorgen voor een veilige (digitale) infrastructuur.