Zoeken

Project Ruimte voor de rivier Ijseldelta genomineerd voor de Waterinnovatieprijs

Vernieuwende oplossingen en baanbrekende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs 2018 en dit jaar is ook aannemerscombinatie Isala Delta genomineerd. Binnen dit project is Koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van de technische installaties van de sluizen voor dit project.

waterinnovatieprijs_logo_breed.jpg
waterinnovatieprijs2018.png

Bij hoogwater op de IJssel bestaat overstromingsgevaar voor Zwolle, Kampen en het achterland. Om de waterveiligheid in dit gebied ook in de toekomst te behouden is het nodig om de IJssel meer ruimte te geven. Project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is één van de drie maatregelen in de Ijsseldelta om de veiligheid te vergroten. Aannemerscombinatie Isala Delta (bestaande uit Boskalis en Van Hattum en Blankevoort) is verantwoordelijk voor de waterveiligheid binnen dit project. Lees hier meer over Ruimte voor de rivier Ijseldelta.

De Waterinnovatieprijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aanvernieuwende oplossingen en baanbrekende initiatieven op het gebied van water. Deelnemers aan de Waterinnovatieprijs konden tot en met 4 september een of meerdere projecten inschrijven in de volgende categorieën: waterveiligheid, schoon water, voldoende water en circulaire economie.

 

Uit de inzendingen kiest een deskundige jury 3 genomineerde per categorie. Tot en met 25 november kan er op de genomineerde gestemd worden voor de Publieksprijs.

 

Breng direct u stem uit: https://www.waterinnovatieprijs.nl/project/ruimte-voor-de-rivier-ijsseldelta/.

 

Meer informatie: Waterinnovatieprijs.