Zoeken

Reevesluis complex opgeleverd

Vialis en Van Hattum en Blankevoort, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, hebben na de oplevering van de schutsluis nu ook de spuisluis formeel opgeleverd aan opdrachtgever. Een belangrijke mijlpaal om de veiligheid in dit gebied ook in de toekomst te kunnen blijven borgen.

schutsluis-in-bediening-en-beheer-rijkswaterstaat_tcm26-282814.jpg
Schutsluis in bediening en beheer - Afbeelding © Rijkswaterstaat

Vele schepen hebben de sluis gepasseerd

De afgelopen maanden hebben al vele boten en schepen de schutsluis gepasseerd en sinds deze maand maken ook de fietsers volop gebruik van het fietspad over de sluisdeuren. De verwachting is dat het complex later dit jaar officieel wordt geopend.

Reevesluiscomplex-kopiëren.jpg

Een veelzijdige uitdaging

Het volledige project werd gerealiseerd zonder de scheepvaart te verstoren. Dat maakte de bouw van het Reevesluis complex extreem uitdagend. Op het gebied van logistiek, bouwtechniek, elektronica, hydrauliek, veiligheid en omgevingsmanagement lag de lat hoog. Vialis ontwierp en installeerde de technische installaties voor de sluizen in het projectgebied van het IJsseldeltaprogramma. Na de Scheeresluis - tussen de IJssel en het Reevediep – is nu ook het Reevesluiscomplex - tussen het Drontermeer en Vossemeer - succesvol afgerond.

Nog niet geheel gereed

Het project IJsseldelta Zuid uitgevoerd door de combinatie Isala Delta is nog niet geheel gereed. Het verwijderen van de IJsseldijk in de Onderdijkse Waard staat gepland voor medio 2023, deze datum is afhankelijk van het verwijderen van de Roggebotsluis. De natuurontwikkeling Onderdijkse Waard moet ook eind 2023 gereed zijn.