Zoeken

Reiziger krijgt betere inschatting reistijd

Sinds maandag 16 november worden in de provincies Utrecht en Zuid-Holland op alle informatieborden boven de snelwegen reistijden getoond. Voorheen werd de eventuele vertraging uitgedrukt in kilometers file. Vialis is verantwoordelijk voor het CDMS-systeem (Centraal DRIP Management Systeem). Dit systeem zorgt er vanuit de verkeerscentrale voor dat de reistijden op de informatieborden boven de snelweg komen.

Bermdrip_1.jpg
Bermdrip_1.jpg

Vorig jaar kreeg Rijkswaterstaat opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat voor de landelijke uitrol van reistijden op alle informatieborden. Binnen een jaar volgen de overige regio's.

 

De reistijden op de informatieborden zijn afkomstig van de meetlussen in de weg die o.a. de gemiddelde snelheid van de auto's bijhouden. Deze informatie wordt ook gebruikt voor de actuele verkeersinformatie via radio, internet (www.traphic.nl) en navigatiesysteem. Weggebruikers kunnen op basis van deze informatie een alternatieve route kiezen of juist zien dat zij hun afrit nog wel zonder vertraging kunnen bereiken.