Zoeken

Rijkswaterstaat gunt contract VODK West-Nederland Noord definitief aan Vialis

Rijkswaterstaat heeft 29 augustus het contract ‘Vast Onderhoud DVM Ketens (VODK) in de regio West-Nederland Noord’ definitief aan Koninklijk VolkerWessels onderneming Vialis gegund. Het contract betreft het driejarig onderhoud aan de Dynamisch Verkeersmanagement Systemen in de provincie Noord-Holland.

shutterstock_672783262.jpg
shutterstock_672783262.jpg

De DVM-systemen, zoals matrixborden, camera’s en DRIP’s, staan onder meer langs de rijkswegen A2, A4, A5, A9, A10 en zijn aangesloten op de Verkeerscentrale in Velzen. Het contract betreft de hele keten van systemen voor informatie-inwinning tot en met bediening in de verkeerscentrale van West-Nederland Noord, oftewel ‘van de lus in de weg tot de desk van de wegverkeersleider’.

 

Na een zorgvuldige Europese aanbestedingsprocedure is het onderhoudscontract gegund aan Vialis, omdat deze onderneming de beste kwaliteit in haar voorstel heeft geboden. In combinatie met een marktconforme prijs heeft dit tot de winnende aanbieding geleid. Dit contract is een zogenoemd prestatiecontract, waarbij Vialis de prestaties van de systemen in stand houdt gedurende de looptijd van drie jaar, met optionele verlenging van twee maal één jaar.

 

De transitiefase is gestart op 1 september en duurt circa 3 maanden. Het driejarige onderhoudstermijn gaat na de transitiefase op 13 december officieel in.