Zoeken
Digital Twin Draaibrug Montfoort

Samen innovaties aanjagen via digitalisering en circulariteit

DigiC is een programma van de ROM Utrecht Region waarin digitalisering in de circulaire bouweconomie centraal staat. Vialis is vanaf het begin betrokken bij DigiC als één van de founders en neemt deel in de stakeholderboard omdat wij geloven in het versterken van de bouw door innovatie aan te jagen op het gebied van digitalisering en circulariteit. DigiC is uniek omdat er echt verbinding wordt gerealiseerd tussen de organisaties die actief zijn op het gebied van digitalisering en circulariteit zodat deze organisaties elkaar kunnen versterken.

Eén van de initiatieven is de marktinnovatiedag op 3 november a.s. over hoe Digital Twinning de circulaire bouwrevolutie kan versnellen.

In een wereld waar circulariteit een leidende kracht begint te worden, staan we voor een gouden kans: de interactie optimaliseren tussen digitale innovatie en circulair bouwen. Maar hoe brengen we deze twee krachtige ontwikkelingen samen? Hoe kunnen bouwbedrijven, aannemers, projectontwikkelaars en innovatieve start-ups en scale-ups, oftewel de complete bouwketen, deze transitie samen omarmen?

 

Per 1 januari 2025 worden de eisen van de MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) aangescherpt naar 0,85 (kantoren) en 0,50 (woningbouw).  Een van de krachtige technologische ontwikkelingen die circulair bouwen mogelijk kan versnellen, is de Digital Twin. Een Digital Twin in de bouwsector is een digitale replica van een fysiek gebouw of infrastructuur. Het biedt realtime inzicht in ontwerp, constructie en prestaties. Dit verhoogt efficiëntie, optimaliseert onderhoud en maakt data-gestuurde beslissingen mogelijk. Digital Twins kunnen de levenscyclus van een project aanzienlijk verbeteren, van ontwerp tot ontmanteling.

Op de marktinnovatiedag van DigiC duiken we dieper in de volgende vraag: versnelt Digital Twinning de circulaire bouwrevolutie? We brengen een breed scala aan experts bijeen, van degenen die al bekend zijn met dit concept tot degenen die het nog moeten ontdekken. Deze dag is op maat gemaakt voor iedereen, ongeacht de voorkennis kun je je laten inspireren op dit thema.

De marktinnovatiedag vindt plaats op vrijdag 3 november van 9:00 – 13:30 uur en is inclusief lunch. De locatie is ons eigen VolkerWessels Infrastructuur Digilab in Vianen. Het programma vind je hier.