Zoeken

Samenwerking gemeente ’s-Hertogenbosch en Vialis gecontinueerd met nieuwe raamovereenkomst

Al meer dan acht jaar werkt Vialis, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, samen met gemeente ’s-Hertogenbosch aan het optimaliseren en doorontwikkelen van haar doorstroming. Door de nieuwe raamovereenkomst zal Vialis naast de levering van verkeersregelautomaten ook intelligente verkeersregelapplicaties ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame regio. De overeenkomst heeft een duur van één jaar, met een jaarlijkse evaluatie en verlenging tot maximaal acht jaar.

shutterstock_1275203926 (1)_small.jpg
voetgangerslicht-248-groen_small.jpg
voetgangerslicht in gemeente 's-Hertogenbosch

Slimme oplossingen voor optimaliseren leefbaarheid

De gemeente ’s-Hertogenbosch blijft inzetten op innovaties om de stad leefbaar te houden. Zo was  ’s-Hertogenbosch de eerste gemeente die nieuwe voetgangerslichten heeft toegepast, waarbij de voetganger het licht alleen ziet bij de start van een oversteek. Ook de Schwung app, waarbij fietsers sneller groen kunnen krijgen werkt al jaren in de gemeente en is een voorbeeld om verkeersuitdagingen te optimaliseren.

 

De veiligheid wordt o.a. vergroot  via het ‘bewaken’ van de rateltikker, het akoestische signaal voor slechtzienden. Hiermee wordt voorkomen dat bij een mogelijke storing een onjuist, of geen signaal wordt afgegeven. Met deze slimme oplossingen bevordert de gemeente ’s-Hertogenbosch slimme, schone en duurzame mobiliteit.

Overhandiging_2_small.jpg
Eric Greweldinger, Bert Smits en Frank Proveniers nemen namens gemeente ’s-Hertogenbosch het canvas in ontvangst tijdens de ondertekening van de nieuwe raamovereenkomst met Vialis

Een stad leefbaar maken en houden doe je niet alleen

De gemeente ’s-Hertogenbosch en Vialis bundelen regelmatig de krachten om te zorgen voor een veilige en duurzame doorstroming. Een stad leefbaar maken en houden doe je niet alleen. Daarom hebben gemeente ’s-Hertogenbosch, Vialis en verschillende wegbeheerders de handen ineen geslagen om kritisch naar de doorstroming op de A2 te kijken en te zorgen voor een veilige en duurzame oplossing. Voor de beoordeling van de doorstroming is de Scenariomanager van verkeer.nu ingezet. Hiermee wordt de verkeersafwikkeling inzichtelijk en is de gemeente klaar voor de toekomst. Deze manier van samenwerking heeft als doel dat alle partijen beter in staat zijn om gezamenlijke belangen voor het verbeteren van veiligheid, duurzaamheid en doorstroming te realiseren.