Zoeken

Smart Groen genomineerd voor beste ICT-project van het jaar bij de overheid

Gemeente Enschede, Mobidot, Infoplaza en koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis zijn genomineerd met het project Smart Groen voor het beste ICT-project van het jaar bij de overheid maar hebben helaas niet gewonnen.

computable_awards_2018.jpg
computable_awards_2018.jpg

Dinsdagavond 30 oktober heeft de jaarlijkse Computable Award uitreiking plaatsgevonden. De awards worden uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Het project Smart Groen heeft dit jaar niet de award voor beste ICT-project van het jaar bij de overheid ontvangen.

 

 “Het is mooi om te zien dat de samenwerking tussen gemeente Enschede, Mobidot, Infoplaza en Vialis niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Een dergelijke samenwerking vergt veel aandacht en tijd en ik kan met trots zeggen dat we een geweldig resultaat hebben behaald.” aldus Robin van Haasteren, Commercieel Directeur bij Vialis.

 

Wethouder Van Houdt is het daar roerend mee eens. “Fietsen is gezond en leuk, dus dat stimuleren we graag in Enschede. Onze ambitie is om in 2020 een echte fietsstad te zijn. Met SMART Groen hebben we gezamenlijk een innovatieve functionaliteit ontwikkeld die fietsen nog leuker én daarnaast ook sneller maakt. We krijgen heel veel positieve reacties op deze ontwikkeling.”

De SMART-app (Self-Motivated And Rewarded Travelling) is de (gratis) app voor reizigers in Twente en helpt ze slimmer en bewuster van, naar en in Twente te reizen. Door de app uit te breiden met automatische groen aanvraag kunnen de bestaande 2500 gebruikers direct profiteren van de Schwung functionaliteit. Hierdoor kan op basis van een smartphone eerder groen aangevraagd worden bij verkeerslichten langs de Hengelose- en Gronausestraat in Enschede.