Zoeken

Steeds beter geïnformeerd op weg

Voor aanvang van de reis verkeersinformatie op internet opzoeken is een goede gewoonte voor de reiziger. Vertrektijd en route bepalen en dan een gefundeerde beslissing nemen over het te kiezen vervoermiddel: wordt het de eigen auto of toch de trein, of een combinatie hiervan? Vialis was een van de eerste aanbieders in Nederland die kosteloos de reisinformatie beschikbaar stelde. Niet alleen informatie over het Nederlands wegennet, maar ook treininformatie. De reisinformatie die Vialis biedt wordt steeds geavanceerder.

Zo zijn sinds kort zijn op www.traphic.nl de rijrichtingen iets uit elkaar getrokken. Wanneer er file staat in de twee richtingen op dezelfde weg is het beter dan voorheen te zien waar welke file staat.

 

De functionaliteit die binnenkort wordt gepresenteerd is het aangegeven van waar een file begint en waar hij eindigt. Niet langer dus alleen de vermelding van een vertraging op een bepaald wegvak, maar om nog beter te informeren ook detail informatie over kop en staart van de file. Hiermee worden tevens kleine vertragingen op het wegennet inzichtelijk gemaakt. Binnen afzienbare tijd wordt daarnaast de file informatie ook voor mobiele telefoons aangeboden (bijvoorbeeld Iphone, Android, e.d.), zodat de weggebruiker niet alleen voor, maar ook tijdens de reis goed geïnformeerd blijft.

 

Vanzelfsprekend staat Vialis open voor goede ideeën van de reiziger om de informatie nog klantvriendelijker aan te bieden. Uw suggesties kunt u mailen naar info@vialis.nl, met in de onderwerpregel ‘traphic.nl'.